perjantai 28. lokakuuta 2016

KEITTIÖSUUNNITELMIA

Talopakettiimme kuuluu kalusteet Puustellista. Asennoiduimme niin että summan ylittyessä ottaisimme Ikeasta khh:n kalusteet ja mahdollisesti eteisen kaapistoja. Tähän vaikutti puhtaasti omat ajatukset Puustellin kalliista hinnasta. Koko talopohjan suunnittelu lähti oikeastaan liikkeelle keittiöstä, halusimme sen yhdelle seinälle (pääosin), jolloin kalusteiden piti olla hyvin selkeälinjaisia/huonekalumaisia. Jääkaappi/pakastimen halusimme kalustettuina, koska ne näkyvät olohuoneeseen. Mikron sijoitimme uunin yläpuolella olevaan kaappiin. (säästettiin muutama satanen :) ) Katellaan sitte joskus oliko se viisasta! Pitkän mietinnän jälkeen otimme myös yhden yläkaapin/kuivauskaapin keittiöömme. Kaappi on vaaleaa tammea ja todellinen kompromissi keittiöömme, mutta toivottavasti joskus tulee päivä jolloin voimme todeta että sitä kyllä tarvii :D


Oma module blogi, keittiö,
Lopullisissa suunnitelmissa myös sokkeli on harmaa

Väliseinä erottaa keittiön olohuoneesta

Tarkoitus olisi jossain vaiheessa (tulevina vuosina) jatkaa vastakkaiselle seinälle aamiaistasoa, joka olisi samaa sävyä kuin kuivauskaappi. Mutta jää nähtäväksi..

Kalusteoviksi valitsimme mdf:n antracitin värisenä. Tasoksi valikoitui Louhi kvartsitaso Mosa, jonka en mitenkään uskonut mahtuvan budjettiimme. (Jossakin vaiheessa suunnittelimme myös tekevämme itse betonitason keittiöön mutta hautasimme idean syystä että tasoa oli niiin *pitkästi ja sen tekemisessä oli ihan liian suuri epäonnistumisen riski.).. Täytyy testailla betonitason tekoa jonnekkin muualle..

Budjetoin koko talon kalusteisiin/kodinkoneisiin  +6000 € (tämä siis pakettiin kuuluvan lisäksi) ja sehän riitti!! Paria hassua satasta jäi sitten johonkin muuhun, mutta eiköhän sillekin käyttöä löydy.


Ajatuksena olisi tehdä keittiön pitkälle seinälle jonkinlainen vaalea betoniseinä. Joko maalilla tai laastilla toteutettuna.

Keittiön pitkälle seinälle (kuivauskaapin vasemmalle puolelle) olen miettinyt erilaisia valaisin vaihtoehtoja.. riippuva kattovalaisin tai seinävalaisin..



Caravaggio seinävalaisin mattamustana Kuva: Finnish Design Shop


Bell valaisin joko hiekan värisenä tai harmaana  Kuva: Finnish Design Shop



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti