sunnuntai 30. lokakuuta 2016

"TÄYDELLISEN" LATTIAN METSÄSTYSTÄ

Meille ei voi tulla puulattiaa, ei lankkua ei parkettia.. Koska koira ja semmoinen "elämäntyyli" ettei siihen sovi helposti kolhuja ottavat materiaalit..Niin se on. Kauheasti tekis mieli vaaleaa lankkulattiaa tai saarniparkettia. Just minun silmään passeleita, mutta oikeasti niitä ei voi edes harkita!

Sitten laminaatti, kuosivaihtoehtoja löytyis paaljon ja mieluisia! mutta.. edellisessä asunnossa meillä oli tumma laminaatti.. Se oli äänekäs, varsinkin kun Vertti (koira) siinä tepasteli, lisäksi se oli liukas (Vertille) ja siinä näkyi Vertin jokainen karva (johtu kyllä ihan tummasta väristä) . Yllävän vähän siinä kuitenkin näkyi naarmuja tai muita jälkiä vaikka monesti siinä oli vedet/maidot ja muut nesteet kaatuneina.

eli
1. Vaalea lattia (jossa ei näy Vertin karvat)
2. Hiljainen lattia (josta ei kuulu koiran kynnen napsuttelu)
3. Muistuttaisi lankkulattiaa
4. Kestää kosteutta
5. Ai niin ja meidän taloon tulee vesikiertoinen lattialämmitys

= Vinyylilankkulattia! Sehän se tulee olemaan.
Vai tuleeko? En löydä mistään miellyttävän väristä/tuntoista vaihtoehtoa. Kaikissa näkemissäni, tilaamissani mallikappaleissa on joko väärä sävy, liikaa kuvioita tai ne ovat vaan liian muovisia.
Lisäksi on vaikea ostaa niinkin suurta asiaa kuin lattiaa pienen mallipalan perusteella. 

Talopakettiimme kuuluu 15€ neliöhintainen laminaatti, jonka hinta hyvitetään jos löydämmekin itse jostakin "jotain muuta". Laminaatteja tuolla hinnalla kyllä saa mutta vinyylilankkulattiaan se ei kyllä riitä. Budjetin osalta olemme valmiit tuplaamaan ko. summan jotta saisimme meille mieluisan lattian. Mikäli nyt oikeanlainen vinyylilattia löytyisi.

Tällä hetkellä listalla on Parador:in Tammi Studioline 1-sauvainen korkkivinyyli, jonka näytteen tilasin erikoisparketti.fi -sivustolta. 

Parador Tammi Studioline Korkkivinyyli

Kuvassa se näyttää aavistuksen punertavammalta kuin näytepalassa. Mutta mutta.. ei se ole siltikkään unelmieni lattia :) liian levoton. Täytyy siis jatkaa etsimistä, ehkä keväämmällä tulee uusia malleja kun vinyylin suosio kasvaa! Eletään siinä toivossa.




3 kommenttia:

  1. Moikka :) Tämä postaus on kuin suoraan meidän raksaprojektista. Tälllä hetkellä "johdossa" on juurikin tuo Paradorin tammi studioline. Ja suosikki olisi valkoöljytty mäntylattia, mutta ei yksinkertaisesti mitään järkeä sitä meille laittaa. Vinkkaathan, jos löydät uuden lattiasuosikin ;) t. Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi valko-mäntylattia ois myös minun mieleen 👍 jatkan lattian metsästystä, onneksi on vielä aikaa. Vinkkaan varmasti 😊

      Poista
  2. Lattia kannattaa valita/testata sitte ku on talo pystyssä jonne voi niitä koepaloja käydä kokeilee. kaikki lattiat näyttää erilaisilta eri taloissa. Naapurin upea lattia voi näyttää omassa talossa ihan väärältä.

    VastaaPoista