keskiviikko 26. lokakuuta 2016

3D KUVAT IKEAN SUUNNITTELUOHJELMALLA

Talon pohjaa suunnitellessa viime syksynä, heiluimme mittanauhan kanssa ympäri sen hetkistä asuntoamme ja yritimme tajuta minkäkokoisia tulevat huoneet olisivat. Olihan se vaikeaa! Tärkein meille oli saada avara olo-/ruokahuone, koska siellä suurimman osan ajasta vietimme. Entinen asuntomme oli kaksikerroksinen, jonka alakerrassa oli  olohuone ja erillinen keittiö. Poikamme syntymän jälkeen alakerta alkoi tuntumaan ahdistavalta/ahtaalta/vaikealta jne.. Neliöitä siinä oli jotain alle 40.

Keittiösuunnitelma
Olohuone-keittiö Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla hahmotettuna

Tilojen koon hahmottaminen oli todella haastavaa, mutta sitten luin jostakin Ikean keittiösuunnitteluohjelmasta, ja AVOT olipa se mahtava ohjelma. Sillä pystyi oikeissa mittasuhteissa rakentaa koko meidän olohuone-keittiön ja sijoitella huonekaluja paikoilleen. Ainakin itseä helpotti huomata että sielähän mahtuu elämään. Ohjelma ei ollut edes vaikea käyttää, kunhan kone oli PC :) Viivottimen ja pohjakuvan tarvitsee myös!



rakennusblogi


Olohuone-keittiömme tulee olemaan 52,7 m2. Keittiö on sijoitettu pitkälle seinälle ja se erotetaan oleskelutiloista 180cm leveällä seinällä. Keittiön kattokorkeus on n. 255cm ja olohuone/ruokatila on korotettua.  Tästä voit katsoa pohjakuvaa


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista,tulee varmaan hyva ja kaunis oma koti kullan kallis.k.v.

    VastaaPoista