torstai 2. helmikuuta 2017

LAATTOJA, LATTIAA JA VÄRIMAAILMAA

Kuinka vaikia on tehdä päätöksiä.. huhhuh..Aluksi oli hyvin selkeitä ajatuksia tapeteista, laatoista ja väreistä. Mutta mieli muuttuu ja asioihin kyllästyy kun niitä tarpeeksi kauon katselee. Nyt sitte epäilyttää kun ei pysynytkään niissä alun selkeissä valinnoissa.

Mutta nyt siis ollaan tehty Värisilmässä suunnitelmat lattioidan, laattojen ja värien suhteen. Kaikki pitäis olla niiden osalta päätetty, mutta silti pikkunen epäilys valtaa välillä mielen.

Tässä katsaus jo "päätettyihin" asioihin



(Värit ylhäältä alaspäin)

JASMIINI
Yleisväriksi meille tulee Tikkurilan Jasmiini, joka oli lähinpänä ikkunan puitteiden, listojen ja väliovien väriä.

TAKORAUTA
Tätä olettiin varalta olohuoneen ja keittiön erottavaan seinään. Ehkä maalataan, todennäköisemmin ei :)

GRANIITTI
Ongelmista suurin, huone jolla ei varsinaisesti ole mitään "päätehtävää" saa yhdelle seinälle graniitin harmaan maalin, muut seinät tulevat yleisvärillä.. Harkittiin ja katseltiin tapetteja yms..mutta kun ei tiedä niin otetaan sitten harmaa..Senhän saa maalattua helposti tai tapetoitua tarpeen mukaan.

DENIM
Meidän makkari tulee kokonaan Tikkurilan Denim:llä. Tämä vähän mietityttää vielä. Ei siksi että olisi liian tumma, vaan siksi että onko liian sininen. Maalilapun perusteella ei ole, mutta kuvia joita olen netissä nähnyt sai epäilyttämään.. Niin siniseltä näyttää..

NEFRIITTI (alin väri)
Poika (joka itse toivoi punaista huonetta) saa huoneen värikseen Nefriitin yhdelle seinälle ja muille seinille vaaleamman version tästä. Nefriitti on kiva väri omaan silmään, mutta onko sitten liian synkkä pienen pojan huoneeseen. Toki sitä voi piristää muulla sisustuksella ja julistella. Jotain punastakin huoneeseen pitäis keksiä pojan mieliksi :)



LATTIA
Lattiaksi valittiin jo aikaisemmin mainitsemani Pergon vinyylilankku Light Danish Oak. Kerrankin meille kävi tuuri ja ko. vinyyli oli sopivasti tarjouksessa ja meni näin myös budjettiin. Hiphip!



LAATAT
Eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen valittiin Concept Bianco 45x45. Passas parhaiten vinyylin kanssa yhteen, oli sopivan vaalea olematta kumminkaan ihan valkoinen. Kiva eläväinen vähän sementtinen pinta. Eteisen oven ympärys tulee Siparilan mustalla Vire -paneelilla, joten sopii varmasti myös sen kanssa.


KYLPYHUONE
Kylppäriin tulee seinille Alpstone Naturale grey ja lattiaan hexagon laatta harmaana. Lattian saumaväriä vielä mietitään, laitetaanko samaa sävyä kuin laatta vai samaa väriä millä seinän saumat tulee ja on astetta vaaleampi kuin lattialaatta. Siinäpä vielä mietittävää. Kalusteet kylpyhuoneeseen on jo ostettu. Jei!  Kuvasta poiketen kalusteet on valkoiset. Suihku ja hana on vielä mietinnässä.. Kylppäristä jätettiin pois seinät ja shampoohyllyt budjettia säästäen :/




VESSA
Vessaan tulee jo aikojen alussa mainitsemani Rewind kuusikulmalaatta lattiaan sekä kalusteseinälle.
Näidenkään saumaväristä ei olla vielä varmoja, tummempaa vai vaaleampaa kuin itse laatta??!
Allashan meillä on ollut vessaan hankittuna jo puolisen vuotta, Tulikiven musta kiviallas. Tarkoitus oli myös itse tehdä betonitaso, mutta nyt tekis mieli kovasti betoniallastasoa.. Vessassa siis vielä monta pureskeltavaa asiaa. Lisäksi malja-altaan hana tuottaa ongelmia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti