torstai 17. marraskuuta 2016

ELÄMÄÄ BUDJETIN VARJOSSA



Meidän budjetti  = Mistä tingitään, mihin panostetaan, missä asioissa tehdään kompromisseja ja tyydytään ”vähempään”. Eli aika tiukka, elävä, tarkoin seurattu Excel-taulukko. Paljon ei ole särkymävaraa pankille laadittuun budjettiarvioon laskeskeltu. Ja tässä vaiheessahan sitä huomaa paljon ”pieniä” (oleellisia ja tärkeitä) asioita jotka tästä pankille toimitetusta lapusta puuttuu. Ja pienistä asioista saattaa kasvaa iso lovi budjettiin.. Niimpä.. Meille ainakin ennakkoon suunnittelu on tärkeää hahmottamaan mitä tarvitaan, mitä halutaan ja mitä se maksaa..

Raksaprojektin tässä vaiheessa (kun suunnitelmia pitää alkaa lyödä lukkoon) tulee kokoajan uutta mietittävää: Halutaanko ikkunat listattomiksi? Riittääkö talopakettiin kuuluvat hanat ja suihkut vai haluammeko jotain ”parempaa”. Lista on oikeasti loputon. Aina tulee jotakin uutta, mihin voi joko käyttää lisää rahaa tai niellä pettymys ja taputella budjettia.  

Ihan kaikestahan ei pysty tinkiä, kyllähän taloon pitää olla loppupelein tyytyväinen. Oishan se nyt karmivaa jos muuttovaiheessa alkais jo oma piheys ja päätökset harmittaa.  Toiveissa on kuitenkin toimiva, omaan tyyliin ja silmään käypä koti jossa on tarkoitus asua pitemmän aikaa ja viihtyä!

Päätösten teko ja budjetin seuraaminen aiheuttaa kyllä varmasti tukoittain harmaita hiuksia ennen kun tämä projekti on saatu päätökseen. En ole vielä luovuttanut pönttöuunin suhteen, oikeastaan en enää pysty kuvitellakaan muuta takkaa meille kuin mustan pönttöuunin, siispä taistelu pönttiksen saamisesta jatkuu.. Lasken kaikki pennoset, neulat ja männynkävyt että SEN saan. Luovun sitten jostain muusta ;)

2 kommenttia:

  1. Ootteko avanneet budjettianne tämän tarkemmin? Meillä haaveissa saman kokoluokan talo ja olisi kiinnostava tietää, missä hinnoissa muiden projektit pyörivät.

    /Minna Oulusta

    VastaaPoista